Beurs van Bijzondere Uitgevers 2019

Op de Beurs van Bijzondere Uitgevers op zondag 8 december 2019 in Paradiso presenteren en verkopen ruim honderd uitgevers uit Nederland en België hun nieuwe en oude titels op het gebied van literatuur, literaire non-fictie en beeldende kunsten.

De bijdrage van deze specialistische uitgevers aan het Nederlandstalige boekenaanbod is weliswaar relatief klein maar kwalitatief zeer hoogwaardig; elke belangrijke Nederlandse auteur heeft in de loop van zijn of haar loopbaan bij deze uitgeverijen gepubliceerd.

Beurs van Bijzondere Uitgevers 
Zondag 8 december 2019
Locatie: Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Entree: €4,- (online en aan de deur)
> Koop tickets online
> Facebook event
Voor praktische informatie zie onderaan de pagina.

Deelnemende uitgevers: 
De deelnemende uitgevers worden later bekend gemaakt.

Kelder programma
Tijdens de Beurs van Bijzondere Uitgevers is er een programma in de kelder, met onder meer interviews, optredens en voordrachten. Meer informatie volgt later.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Plattegrond met deelnemende uitgevers
Bij de ingang ontvang je een plattegrond met deelnemende uitgevers.

Garderobe
In Paradiso is een gratis (en onbewaakte) garderobe waar je zelf je jas kunt ophangen. Ook zijn er kluisjes aanwezig waar je je waardevolle spullen veilig kunt opbergen.

Eten & drinken
In het keldercafé kun je terecht voor goede koffie, bier of fris en vers gemaakte broodjes.

Pinnen of contant
De entreekaarten kun je met pin of contant betalen. In de kelderfoyer kun je eten en drinken alleen met pin betalen. Bij de meeste uitgevers kun je alleen contant afrekenen, bij de Apple Store aan het Leidseplein zijn pinautomaten.

Openbaar vervoer & parkeren
Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8 in Amsterdam. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Je reist vanaf de stations Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid het snelst naar Paradiso met metro 52 (Noord/Zuidlijn). Stap uit op station Vijzelgracht, vanaf daar is het enkele minuten lopen naar Paradiso.
Wil je met de tram of kom je aan op een ander treinstation? Pak lijn 2, 11 of 12 vanaf Amsterdam Centraal of lijn 12 vanaf Amsterdam Amstel en stap uit bij de halte Leidseplein.
Plan je route van deur tot deur via 9292.nl.

Aan de rechterkant van Paradiso bevindt zich een gratis fietsenstalling, die is 24 uur per dag geopend en wordt permanent bewaakt.

In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages:
Q-Park Europarking, Marnixstraat 250 (ongeveer 10 minuten lopen).
Q-Park Byzantium, Tesselschadestraat 1G (ongeveer 5 minuten lopen).
Museumplein, Van Baerlestraat 33B (ongeveer 10 minuten lopen).
Parking De Hoofdstad (ongeveer 10 minuten lopen).

 

IMPRESSIE VAN VOORGAANDE EDITIES