Nieuwe uitgave

De rib van Adam van Antonio Manzini

Redactie, geplaatst op 22 maart 2015

Antonio Manzini_De rib van Adam
Bij Serena Libri is een nieuwe thriller verschenen: De rib van Adam, van Antonio Manzini. In dit vervolg op Zwarte piste (Serena Libri 2013), moet inspecteur Schiavone weer een mysterieuze zaak oplossen. Mevrouw Baudo wordt thuis hangend aan een kroonluchter aangetroffen en het is aan de eigenzinnige en ietwat nukkige inspecteur om te achterhalen hoe en waarom zij daar geëindigd is. Ook nu blijkt weer dat niets is wat het lijkt.

Rocco greep het koordje van het raamluik beet en gaf een ruk. Langzaam kwam het grijze daglicht de kamer binnen. Van onderaf. Eerst de vloer met een omgevallen krukje. Bij de tweede ruk viel het licht op twee bungelende voeten, bij de derde op de benen, de langs het lichaam hangende armen en toen het rolluik uiteindelijk helemaal was opgetrokken, was de scène in al haar macabere naargeestigheid te zien. De vrouw hing met een dunne kabel aan de haak van de kroonluchter. 

Antonio Manzini (Roma, 1964) was aanvankelijk bekend als acteur en scenarist. Op televisie heeft hij vaak de rol van speurder gespeeld. In 2005 verschijnt zijn eerste roman, Sangue marcio. Daarna heeft hij met Niccolò Ammaniti drie verhalen geschreven. Zijn eerste thriller met Commissaris Schiavone is Zwarte piste (Serena Libri, 2013), nu gevolgd door De rib van Adam (La costola di Adamo, 2014).

Serena Libri is een kleine uitgeverij van Italiaanse literatuur in vertaling.