Nieuws

Ein Sonntag in Berlin, 1930

Redactie, geplaatst op 6 maart 2016

sontag in berlin
Uitgeverij Bas Lubberhuizen, Uitgeverij Wereldbibliotheek, het Goethe-Institut en De Groene Amsterdammer organiseren op zondag 13 maart Ein Sonntag in Berlin, 1930, een evenement in het kader van het boekenweekthema Duitsland.

Joseph Roth, Thomas Mann, Alfred Döblin, Lion Feuchtwanger – allen schreven hun meesterwerken in de jaren ’30, en allen staan nog volop in de belangstelling. Met als thema Duitsland is de Boekenweek 2016 een uitgelezen moment om deze auteurs binnen het fonds van Uitgeverij Bas Lubberhuizen en Uitgeverij Wereldbibliotheek uit te lichten.

Op deze middag in het Goethe Institut te Amsterdam waant u zich in het Berlijn van het interbellum: verschillende sprekers vertellen over de auteurs, de romans, de tijd; er wordt muziek (denk aan Marlene Dietrich, Dreigroschenoper van Bertolt Brecht en Kurt Weill) ten gehore gebracht; er zullen beelden van Duitsland en Berlijn uit de jaren ’30 worden getoond; en dit alles onder genot van een heerlijk glas Duitse wijn.

Met: Geert Mak, Els Snick, Kees ’t Hart, Erik Bindervoet, Jeroen van Kan, Nina Polak en muziek door zangers Guido Groenland en Antje Lohse en pianist Daan Boertien.

Meer informatie over het programma en reserveringen is hier te vinden.