Nieuwe uitgave

Laat de nacht nooit eindigen

Redactie, geplaatst op 15 december 2015

Eddy de Clercq
Eddy De Clercq, dj, muziekpionier en medeoprichter van club RoXY, vertelt in Laat de nacht nooit eindigen openhartig over zijn muzikale leven en zijn fascinatie voor het extravagante nachtleven. Bij alle muziekstijlen die hij omarmt en bij een groot publiek bekendmaakt, zoals Belgian popcorn, disco, new beat, house en techno, creëert hij steeds een eigen wereld die een speciale mix aan bezoekers trekt met een verlangen naar die eindeloze nacht. Die feestgangers moeten aanvankelijk wennen aan de nieuwe, onbekende muziek die De Clercq introduceert, maar als een muzikale zendeling leert hij Nederland dansen – ook op house.

Eddy De Clercq (Gent, 1955) introduceerde de housemuziek in Nederland en was medeoprichter en programmeur van discotheek De Koer en Club RoXY. Hij organiseerde o.a. de befaamde Discofeesten in de Brakke Grond en het Mirandabad, en was de bedenker van de Pep Club in Paradiso. In 1999 ontving hij als eerste dj in Nederland een Gouden Harp. Tegenwoordig is hij actief als uitgever, blogger, schrijver en producer.

Martijn Haas is auteur van drie boeken over straatkunstenaars in de jaren tachtig, waaronder de biografie van graffiti-legende Dr. Rat. Daarnaast is hij misdaadverslaggever.

Laat de nacht nooit eindigen; van discotheque tot rave is uitgegeven door Bas Lubberhuizen.