Nieuwe uitgave

Meer Oost

Redactie, geplaatst op 13 november 2015

B&V_MeerOost_MVM_v03
Na het succesvolle boek Oost (2013) komt Babel & Voss met een nieuwe verzameling verhalen die in het kader van het project Schrijvers uit Oost is ontstaan: Meer Oost – Het literaire centrum van Amsterdam. Met werk van onder anderen Herman Koch, Judith Koelemeijer, Nathan Vecht, Neske Beks en Elke Geurts.

In Meer Oost zijn 22 nieuwe verhalen en gedichten bijeengebracht van schrijvers die wonen en werken in Amsterdam Oost. Onder hen bekende namen als Lieke Marsman, Gerbrand Bakker, Victor Schiferli en Henk Hofstede (de Nits), maar ook schrijvers die nu dank zij Schrijvers in Oost bekend zullen gaan worden: Lotte Lentes, Tova Lindt, Eva Kelder en de Nederlands-Turkse Nazan Bilen. Hun verhalen spelen in de bekende lange straten van Amsterdam-Oost zoals de Javastraat, de Zeeburgerdijk of de Linnaeusstraat, maar ook op een verlaten perron van het Muiderpoortstation, in het Sportfondsenbad, in café De Groene Olifant of bij de verborgen achteruitgang van de Albert Heijn op het Christiaan Huygensplein.

De bundel Meer Oost zal op zondagmiddag 22 november feestelijk in de Linnaeusboekhandel in Amsterdam worden gepresenteerd. Met onder anderen Herman Koch, Elke Geurts en een nieuw lied van Henk – the Nits – Hofstede. Aanvang om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. De toegang is gratis.