Nieuwe uitgave

The African Tabloid

Redactie, geplaatst op 26 november 2015

AF575X_2
The African Tabloid
is een 72 pagina tellend beeldverslag van het leven van Afrikaanse diaspora-gemeenschappen op vier continenten.

Deze adembenemende publicatie werd samengesteld uit het recente werk van fotograaf en filmmaker Pieter van der Houwen. Erik Kessels, creatief directeur van KesselsKramer, tekende belangeloos voor de vormgeving.

“De beelden in dit rijke verslag spreken voor zichzelf. Ze overstemmen de angst voor het vreemde”, aldus ZAM hoofdredacteur Bart Luirink. ZAM, het platform van Afrikaanse vernieuwing, stemde onmiddellijk toe in het uitbrengen van de publicatie. “Pieter van der Houwen maakte twee jaar terug een VPRO Tegenlicht aflevering over de Nigeriaanse gemeenschap in het Chinese Guangzhou. Het bood een indringende blik op de ondernemingsdrang en overlevingskunsten van deze migranten. De film werd vervolgens tijdens verschillende internationale festivals met groot succes vertoond. Pieters plan om ook elders in de wereld rond te struinen in de diaspora en hiervan verslag te doen, viel bij ons onmiddellijk in goede aarde”, aldus Luirink. “De vormgeving van Erik Kessels vertegenwoordigt meer dan een toegevoegde waarde. De Tabloid is een collector’s item voor een ieder geinteresseerd in fotografie, vormgeving, Afrika en migratie.”

De krant is een Engelse uitgave, uitgebracht in een oplage van 2000 exemplaren door ZAM en is in een select aantal winkels – ook in Lagos, Johannesburg, Kaapstad, Londen, Glasgow en Guangzhou – verkrijgbaar.

575_web