Nieuwe uitgave

The Last Painting Theory – Franck Bragigand

Redactie, geplaatst op 17 april 2016

bragigand_350x241
Dit voorjaar verschijnt bij Jap Sam Books een monografie over het werk van de Franse beeldend kunstenaar Franck Bragigand, wiens werk ook raakt aan vormgeving, architectuur en interieurarchitectuur. Al ruim twintig jaar legt Bragigand zich toe op het beschilderen van voorwerpen en objecten. Deze periode heeft geresulteerd in een omvangrijk oeuvre verzameld onder de titel: ‘de restauratie van het dagelijkse leven’.

Bragigand gebruikt verf om kleur te geven aan alledaagse verschijningsvormen die hij daarmee een nieuwe betekenis toekent. De gekozen onderwerpen variëren van gevonden voorwerpen, meubelen, interieurs (winkel en kantoor Droog Design – foto bovenaan), privé bezittingen tot objecten in openbare ruimte en gebouwen.

bragigand_350x257

De publicatie The Last Painting Theory gaat dieper in op het oeuvre van Bragigand, zijn artistieke visie en theorie. Naast een beeldessay met een omvangrijk overzicht van zijn werken, gaan gerenommeerde nationale en internationale auteurs dieper in op verschillende aspecten uit het werk van Bragigand. Aan de publicatie werkten mee: Katia Baudin, Kie Ellens, Jean-Marc Huitorel, Daphne Pappers, Emmanuel Ropers en Bart Verschaffel.