Nieuwe uitgave

A.H.J. Dautzenberg en Erik van Muiswinkel

Redactie, geplaatst op 28 december 2016

Van-Muiswinkel-web-195x300

Onlangs verschenen twee nieuwe uitgaven bij de Hof van JanWinegums, een schandpaal, vlámmen van A.H.J. Dautzenberg en De ongrijpbare dromen van Harry S. Visscher van Erik van Muiswinkel.

A.H.J. Dautzenberg, Winegums, een schandpaal, vlámmen
Als vierde deel van de Bordeauxrode Reeks, waarin eerder teksten verschenen van Stendhal, Geerten Meijsing en Detlev van Heest, doet nu A.H.J. Dautzenberg verslag van wat hij zou wensen als alles mogelijk was. Stendhal had meer dan twintig verlangens, Meijsing heel veel en Detlev van Heest geen. Dautzenberg heeft er één: door een teletijdmachine verplaatst worden naar de middeleeuwen om daar als ketter op de brandstapel te sterven.

Zoals de gewoonte is in deze reeks, bevat ook dit deel weer een portretlino door Pita Snoeck.
Het boekje werd in 120 exemplaren gedrukt en allen zijn gesigneerd door de auteur.

Erik van Muiswinkel, De ongrijpbare dromen van Harry S. Visscher
In De ongrijpbare dromen van Harry S. Visscher doet Erik van Muiswinkel verslag van een langjarige queeste naar een dissertatie over dromen in de Nederlandse literatuur. Het verhaal is tevens een hommage aan de auteur van dat boek, Van Muiswinkels inspirerende leraar Nederlands Harry S. Visscher.

Het boekje is verlucht met sepiakleurige illustraties van Nicole de Cock en is gedrukt door de Brederode Pers in een oplage van 125 exemplaren. Alle exemplaren zijn gesigneerd door de auteur.