Nieuwe uitgave

Beladen Erfgoed

Redactie, geplaatst op 5 april 2018


Frans van Hasselt, NRC-correspondent voor Griekenland van 1959 tot zijn dood in 2011 heeft in Beladen Erfgoed een geschiedenis van het moderne Griekenland geschreven.
Over de ontwikkeling van Griekenland sinds de burgeroorlog en de Junta, kerk en staat, minderheden, politieke families en hun schandalen, Griekenland en Europa, het naamsconflict over Macedonië, de Griekse economie en het Griekse culturele leven.

Al deze onderwerpen zijn enthousiasmerend beschreven door een groot Griekenlandliefhebber, die goed was ingeleefd in het dagelijks leven van Griekenland en daar een onafhankelijke mening over heeft. Het boek is geschreven in samenwerking met Agnes Dijk. Deze versie was eind 2008 klaar en de bedoeling was om het begin van de crisis nog te verwerken en bepaalde hoofdstukken te herschrijven.
Crisis na crisis maakte dit niet bij te houden en toen overleed Frans van Hasselt in 2011. Hier en daar zijn voetnoten geplaatst om de tekst begrijpelijk en actueel te houden, maar de basis blijft het Griekenland van voor de crisis.

Veel hoofdlijnen uit het boek spelen nog steeds een belangrijke rol in het dagelijks leven van Griekenland en daarom is het boek nog steeds actueel.

ISBN 9789082735611
380 pagina’s
Uitgeverij Ta Grammata
Prijs: €19,90
onder andere te koop bij Libris