Nieuwe uitgave

Biennale Architettura 2018

Redactie, geplaatst op 10 juni 2018


Op zaterdag 26 mei bundelde Vlaanderen en Nederland de handen ineen om hun architecturale beoordelingen te presenteren op de Biennale Architettura 2018. Beide publicaties onderzoeken nieuwe benaderingen in de architectuur die verband houden met culturele ontwikkelingen op de lange termijn, die nauw aansluiten bij het concept van FREESPACE. Tijdens de presentatie zullen we de rol van de architect in Europa en daarbuiten bespreken.

De meerderheid van de gebouwen in de Vlaamse Architectuurnota N ° 13 hebben gemeen dat ze een geheel onverwacht ruimtelijk en formeel antwoord bieden op veranderingen. De medewerkers van dit boek beschouwen ze niet alleen als goede gebouwen, maar ook als proefterreinen die de veranderende omstandigheden waarin architectuur opereert, extern maken. In het Nederlandse jaarboek, Architectuur in Nederland 2017/2018, wordt een opvallende tendens gezien in de richting van privatisering van voorheen openbare projecten zoals sociale woningbouw, evenals de groeiende ambitie van diverse particuliere opdrachtgevers (zowel individuen als ontwikkelaars) om hoogwaardige kwaliteit te bieden aan openbare projecten en ruimtes.

14 juni – Tijdens deze avond in het Van Eesteren paviljoen in Amsterdam zullen we het thema van de herontdekking van de periferie eens nader bekijken. Hoe kan architectuur worden gebruikt om geschiedenissen bloot te leggen, stadia voor verhalen te creëren en landschappen tastbaar te maken? Dit evenement komt in navolging van de bovenstaande boekpresentatie. Meer informatie over dit evenement vind je op deze pagina.

ISBN 978-94-6208-430-8
paperback | 24 x 32 cm | 184 pagina’s
Prijs: € 39,95

Het boek is te verkrijgen op deze pagina van Nai uitgevers.