Geen categorie

Boekbindevenement Stichting Handboekbinden: Van den vos Reynaerde

Redactie, geplaatst op 16 juli 2019

De Stichting Handboekbinden benoemt 2019 tot het jaar van Het Middeleeuwse Boek.

In dit verband organiseert de Stichting Handboekbinden een boekbindevenement waarbij handboekbinders worden uitgedaagd een mooi boek te maken met een knipoog naar de middeleeuwen. Hiertoe worden katernen beschikbaar gesteld van het boek Van den vos Reynaerde. De productie van de katernen wordt ter hand genomen door Grafische vormgeving & Handboekbinden Jannie de Groot en Atelier De Ganzenweide.

Om het boek extra aantrekkelijk te maken zijn ook illustraties opgenomen. Het resultaat is een mooi en interessant boek met zowel de oorspronkelijke tekst uit het Comburgse handschrift (op de linkerpagina’s) als de hertaling van Walter Verniers (op de rechterpagina’s). Daartussen de mooie plaatjes en verder daarbij voor- en nawoorden met relevante informatie.

Je kan het boek is al in te zien via Van den vos Reynaerde voor web.

Het boek telt 19 katernen van 16 pagina’s, totaal 304 pagina’s; daarbij voor schutbladconstructies een blanco katern van 16 pagina’s, dus in totaal 20 katernen. Het schoongesneden formaat is 144 x 235 mm, de stapel katernen is zo’n 36 mm dik.

De katernen zijn uitsluitend te verkrijgen bij de Stichting Handboekbinden; de prijs is € 35,00 maar voor donateurs van de SHB en voor leden van het Reynaertgenootschap is de prijs €27,50.

Meer informatie is te vinden op de website van Atelier De Ganzenweide.