Nieuwe uitgave

Boris Vian – De hartenvreter

Redactie, geplaatst op 20 april 2018

Maak hernieuwd kennis met Boris Vian! Na vijftig jaar is deze meesterlijke roman van Boris Vian, in een geactualiseerde vertaling, weer verkrijgbaar.

De schijnbare absurditeiten in het boek – de rivier vol bloed, het kruisigen van een paard, het doden van leerlingen die hun werk niet goed doen, het kooien van kinderen om ze te ‘beschermen’, de bokswedstrijden in de kerk, de bejaardenmarkt – laten zich lezen als de realiseringen van angst, slavernij, geestelijke luiheid en sociale en godsdienstige misdadigheid, die Vian tot zijn ‘persoonlijke vijanden’ rekende…

Gevestigd in een bizarre en enigszins sinistere stad waar ouderen worden geveild op een Old Folks Fair, bestormen de stedelingen de priester in de hoop het te laten regenen, en de officiële stad zondebok beschaamt de burgers door rommel uit de rivier te vissen met zijn tanden. Hartenvreter is het meest speelse en serieuze werk van Boris Vian. De hoofdpersoon is Clementine, een moeder die haar man straft omdat hij haar ondraaglijke pijn heeft veroorzaakt door drie baby’s te verwekken. Naarmate ze ouder worden, raakt ze steeds meer geobsedeerd met het beschermen van hen, zelfs zo ver dat ze een onzichtbare muur rond hun huis bouwt.

Vertaling: Sonja Pos
ISBN 978 90 78627 47 0
192 PAGINA’S
Prijs: € 22,95

Te koop bij Uitgeverij Vleugels