Nieuwe uitgave

Cathedral

Redactie, geplaatst op 17 oktober 2018

De eerste expositie in de zeventiende-eeuwse buitenplaats Doornburgh, nadat het haar deuren heeft geopend voor het publiek, is de expositie Cathedral van de Russisch-Nederlandse kunstenares Masha Trebukova. Het bijbehorende boek wordt uitgegeven door Lecturis.

Enkele jaren terug is Masha Trebukova gefascineerd geraakt door de Romaanse kunst en in het bijzonder door de beeldhouwkunst. Reizend langs oude pelgrimroutes zag ze de directheid van de folkloristische en onschuldige uitdrukking van deze beelden die door vroeg-Christelijke beeldhouwers zijn gemaakt. Het inspireerde haar tot het maken van geheel nieuw werk: monoprints gedrukt op textiel. Beelden uit kerken en kloosters dienden als inspiratiebron. Haar werk wordt geëxposeerd in de priorij van Doornburgh.

Uit het voorwoord van Henk van Os:
‘De kracht van romaanse kunst knalt soms uit de timpanen en kapitelen tevoorschijn. Dat doet het werk van Masha Trebukova ook. Er is geen ontkomen aan. Zo is het in deze kloosterkerk ook tentoongesteld. Het is een overweldigende ervaring.’

 

ISBN 978-94-6226-279-9 | 21 x 23,5 cm | 116 pagina’s | gebonden | €34,95

Meer informatie is te vinden op de website van Uitgeverij Lecturis.