Nieuwe uitgave

Circusnachten van Angela Carter

Redactie, geplaatst op 17 januari 2020


Circusnachten is haar meesterwerk. Een exuberante roman vol verhalen, een breed uitwaaierend boek, een picaresk verhaal van Rabelaisiaanse proporties, met een bijpassend buitenproportionele heldin.’ – Sarah Waters

Aan het einde van de negentiende eeuw, een bewogen tijdperk van vervlogen dromen en nieuwe hoop, vertelt trapeze-artieste Fere haar levensverhaal aan journalist Jack Walser. Hoe zij gevonden werd door de hoer Lizzie en opgroeide in een bordeel, hoe haar vleugels groeiden en zij leerde vliegen. Hoe zij de lieveling werd van het publiek in heel Europa, en hoe prinsen en grote kunstenaars haar het hof maakten. Jack raakt zo gefascineerd door Fere en haar bizarre wereld dat hij met het circus meetrekt van Londen naar het legendarische St. Petersburg en ondertussen de meest fantastische avonturen beleeft.

‘Een pleidooi voor het leven, voor plezier, voor compassie en integriteit.’ – The Guardian

‘Een geweldig schrijver, waarlijk uniek, er is niemand zoals zij.’ – Salman Rushdie

‘Een eigenzinnige, originele en barokke stilist.’ – Margaret Atwood

Angela Carter (1940 – 1992) schreef negen romans en vele korte verhalen, alsook non-fictie, hoorspelen en het scenario voor de verfilming van haar verhaal The company of wolves door Neil Jordan. Haar werk werd meerdere malen bekroond.

Circusnachten is verschenen bij Uitgeverij Orlando