Nieuwe uitgave

Daan Roosegaarde: In Perspectief

Redactie, geplaatst op 11 juli 2019

De Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde is één van de meest prominente innovatieve kunstenaars van de laatste 10 jaar. Zijn sculpturen en installaties, gemaakt in samenwerking met een team van ingenieurs en ontwerpers, hebben als doel om betere omstandigheden in steden te creëren en moeilijke gebieden bewoonbaar te maken. Roosegaarde heroverweegt processen en verbetert stedelijke structuren. De kern van Roosegaarde’s praktijk is schoonheid, zowel in esthetiek als in inhoud. Dit begrip heeft enkele van zijn meest populaire openbare projecten gevoed, waaronder Waterlicht (een virtuele overstroming die de kracht van water toont), het Smog Free Project (een grote buitenluchtzuiveringsinstallatie die smog omzet in sieraden) en het Smart Highway project, waaronder het Van Gogh fietspad, een interactief fietspad dat overdag oplaadt en in de nacht gloeit.

New York Times: Gemotiveerd door een algemene fascinatie voor de wereld en irritatie over de status quo rondom luchtvervuiling, heeft de 38-jarige Roosegaarde een obsessieve passie voor het verzinnen van dingen om de natuurlijke omgeving te verbeteren.

Guardian: Of het nu in zijn geboorteland Nederland of in China is, waar hij een tweede studio heeft, het werk van Roosegaarde heeft altijd gereageerd op stedelijke gebieden.

ISBN: 9789462263222 | 160 pagina’s | 39,95

Verschenen bij Uitgeverij Lecturis.