Nieuwe uitgave

De allerlaatste Tortuca

Redactie, geplaatst op 16 juli 2017


Na twintig jaar houdt Tortuca ermee op. Door een gebrek aan tijd en mankracht is het voor de redactie niet meer mogelijk om twee keer per jaar een kwalitatief hoogstaande uitgave te verzorgen. Tortuca neemt afscheid met een extra dikke editie én met een wel heel bijzondere special.

Tortuca #39
Veel vertalers die de afgelopen jaren aan Tortuca hebben bijgedragen, ziet u in #39 nog eenmaal terug: Maarten Elzinga, Nicolette Hoekmeijer, Mia Martin, Jan H. Mysjkin, Melani Reumers, Bart Vonck en Menno Wieringa. Maar ook een nieuwe naam als Anna Visser die een mooie vertaling maakte van een bijzonder verhaal van Walter Tevis, bij ons vooral bekend door de verfilming van zijn roman ‘The man who fell to earth’, met David Bowie in de rol van ‘alien’.
De beeldend kunstenaars in dit nummer zijn, gewoontegetrouw, nieuwe namen: Erik Mattijssen, Rozemarijn Westerink en het duo Arja Hop/Peter Svenson. Met tussendoor werk van Toon Van Borm en Alain Valet.

Special
De special vormt een integrale uitgave van ‘De druiven van Zeuxis’ van de in 2016 overleden Franse dichter Yves Bonnefoy, schitterend vertaald door Jan H. Mysjkin. In Tortuca #33 plaatsten we al het eerste deel. Een bijdrage die we zo mooi en in zijn combinatie van poëzie en beeldende kunst zo Tortucaans vonden dat we nu graag de hele reeks publiceren, bij wijze van afscheid.

Meer informatie over Tortuca en alle eerdere delen is te vinden op www.tortuca.com.