Nieuwe uitgave

De God van Nederland: De Gedoemde Generatie – Jaargang 5, Nummer 17, Jan–jun 2018.

Redactie, geplaatst op 18 juli 2018


Wat is er geworden van de schrijvers en kunstenaars die geboren zijn tussen 1954 en 1966, en in de jaren ’80 en begin ’90 zijn gedebuteerd? Al meer dan dertig hebben inmiddels hun 60ste niet gehaald. Ze stierven na een hedonistisch leven vol drank en drugs, kregen vroegtijdig hartproblemen of kozen in hun wanhoop voor zelfdoding.

De God van Nederland, die alles ziet, staat in dit nummer stil bij die Gedoemde Generatie. Hij beziet de No Future-generatie van huizenkrakers, doemdenkers, snuivers en slikkers. Hangouderen waren het, mannen vooral, die zich de Maximalen noemden en die elkaar naar het leven stonden. De God van Nederland onderzoekt wat ze betekend hebben voor de literatuur en de kunsten en wat ze hebben nagelaten – in beide betekenissen.

Met bijdragen van Hein Aalders, Karin Amatmoekrim, Daan Doesborgh, Anton de Goede, Patrick van den Hanenberg, Theodor Holman, John Jansen van Galen, Ariejan Korteweg, Lucas Ligtenberg, Herma Meere, Peter Nijssen, Job van Oel, Bob Polak, Marja Pruis, Vic van de Reijt, Huug Schipper, Gerdy van der Stap, Arie Storm, Sarah Verroen, Peter Verstegen, Frits Marnix Woudstra. En nog vele anderen.

Tekeningen van Dirk Baartse, Don Englander, Peter van Hugten, Frits Jonker, Lies Kindt, Gabriël Kousbroek, Elisa Pesapane en Paul van der Steen. Foto’s van Bob Bronshoff en Willem Popelier. Kunst van Maureen Bachaus en Rob van Hemert. En nog veel meer. Vormgeving: Yolanda Huntelaar (Werkplaats Amsterdam).

Prijs: € 14,95

Voor meer informatie en een abbonement op De God van Nederland, ga naar deze pagina.
Een los nummer kopen kan bij de boekhandels op deze pagina.