Nieuwe uitgave

De omgekeerde wereld

Redactie, geplaatst op 26 maart 2019

“Dat is niet waar!”- Bijna niks is leuker voor kleine kinderen dan om volwassenen te betrappen op het vertellen van leugens of onjuistheden. De Duitse illustrator ATAK heeft in De omgekeerde wereld dit eeuwenoude spel van omkeringen een nieuwe wending gegeven, met sprookjes die niet kloppen, vreemde natuurverschijnselen en absurde rolomkeringen. In dit vrijwel woordloze prentenboek zijn het de vliegtuigen die over het water varen en de auto’s die door de lucht zoeven, de meester die zijn hond moet gehoorzamen en de armen die de rijken wat geld toewerpen. Ruwweg geschilderde achtergronden, intense kleuren in surrealistische scenes; kinderen en volwassenen zullen de unieke beeldtaal van ATAK niet snel vergeten.

De omgekeerde wereld is het vijfde prentenboek dat uitgeverij BOYCOTT uitbrengt. De boeken van ATAK zijn in vele talen vertaald, maar in Nederland is het de eerste keer dat een boek van ATAK uitgegeven wordt. Uitgeverij BOYCOTT is een nieuwe uitgeverij die zich richt op het uitbrengen van prentenboeken met een bijzondere hedendaagse beeldtaal van illustratoren uit het buiten- en binnenland.

ATAK (ook bekend als Hans-Georg Baber) is een van de meest briljante kunstenaars van de Berlijnse kunstscène. Zijn werk als cartoonist, kunstenaar en illustrator is vertoond in kunstgalerieën in heel Europa. ATAK heeft in de loop der jaren verschillende kinderboeken gepubliceerd. Tegenwoordig doceert hij Illustratie aan de Universiteit van Halle.

Book launch & Expositie
Op donderdag 28 maart van 19:00 uur tot 22:00 uur zal ATAK een presentatie geven tijdens de book launch bij BOYCOTT BOOKS, de internationale prentenboekenwinkel van uitgeverij BOYCOTT. Tevens is er ook een selectie van zijn schilderijen te zien.
Bekijk het evenement op Facebook.

ISBN: 9789492986061 | 36 pagina’s | Prijs: €16.95