Nieuwe uitgave

De Poezenkrant 65 – 66: Felix the Cat is 100 jaar

Redactie, geplaatst op 26 maart 2020


Dit dubbelnummer van de Poezenkrant  bevat een bijlage van 80 pagina’s gewijd aan Felix the Cat, die in november 2019 honderd jaar bestond, én een inlegvel met een reproductie op ware grootte van een originele ‘Felix’-strip uit 1927.

De Poezenkrant is een onregelmatig verschijnend periodiek, dat slechts zijdelings over poezen gaat. Het heeft geen redactie, maar wordt uitgegeven door ‘Directeur’ P. Schreuders (ook bekend van Furore). ‘Je weet nooit wanneer hij uitkomt of hoe hij eruit ziet’ is een veel gehoorde klacht; de vorm en afmetingen van de ‘krant’ (boek? glossy? flyer? tabloid?) zijn immers elke keer weer anders. Toch kent De Poezenkrant een grote schare bewonderaars en een gezonde basis van trouwe abonnees door dik en dun.

Uit de inhoud van dit dubbelnummer met twee omslagen: Een stukje geschiedenis / De Sullivan-studio / Engelse en Australische annuals / De misvattingen / De posters / De liedjes / De tekenwedstrijd / De dagstrips / Dit en Dat van Felix de Kat / Het bananenschandaal / De Hachette-deeltjes / Verminkingen en jatwerk / Felix en zijn baasjes / De metamorfoses

De Poezenkrant #65-66 verscheen in maart 2020.