Nieuwe uitgave

De Poezenkrant

Redactie, geplaatst op 12 september 2016

PK61
Het nieuwe nummer van De Poezenkrant, van Najaar 2016 / winter 2017, is verschenen en is te koop op de Beurs van Bijzondere uitgevers op zondag 11 december aan de stand van Piet Schreuders. Het periodiek heeft ditmaal het uiterlijk van een krant op het populaire tabloidformaat.

Daar is wel wat aan voorafgegaan. In de krant lezen we dat er een speciale ‘verandermanager’ aan te pas is gekomen om de overgang van magazine naar tabloid te begeleiden. Deze man is geen interim-uitgever of interim-hoofdredacteur, ‘maar ik ga me wel met de inhoud bemoeien.’
De Poezenkrant kondigde in december 2015 aan dat het tijdschrift op tabloidformaat zou overgaan. Na maandenlang verzet van de redactie, meldde De Directeur eind juni dat de plannen toch doorgaan. Daarnaast is de website www.poezenkrant.com grondig vernieuwd. Zo moet de titel weer het ideale platform vormen voor poezenminnend Nederland.
Wat de plannen van de verandermanager zijn, zowel in print als digitaal, wil hij nog niet kwijt. ‘Dat ga ik echt samen met de redactie bedenken.’ De vraag wat De Poezenkrant zou kunnen overnemen van succesvolle bladen als New York Magazine of The Wall Street Journal vindt hij onzinnig.

PK61