Nieuwe uitgave

De Successtaker

Redactie, geplaatst op 17 mei 2016

mulder

Deze maand verschijnt de nieuwste publicatie van Uitgeverij Duizend & Een: DE SUCCESSTAKER, Adrien Turel en de wortels van de creativiteit van Arjen Mulder. In DE SUCCESSTAKER denkt Arjen mee met de wereldobservator Adrien Turel en ontwikkelt een denkkader waarin het vertoog over natuur, creativiteit, design en kunst onverwacht gaat zinderen.

Laten we ons bevrijden uit de dwang om bij elke creatieve activiteit meteen de winstkansen en een zo groot mogelijk publieksbereik in te moeten calculeren. Gun je observaties en ideeën voortaan de kans en vooral ook de tijd zich op een organische manier vanuit hun eigen logica te ontwikkelen. Dit is het idee achter het nieuwe boek van Arjen Mulder: de Successtaker.

Het fraai vormgegeven boek wordt zondag 29 mei a.s. vanaf 16.00 uur gepresenteerd worden bij Mediamatic in Amsterdam. In 1994 voerden Arjen Mulder en Geert Lovink een publieksgesprek over Adrien Turel bij de publicatie van het Jaarboek voor Ambulante Wetenschap Arcade, waarin voor het eerst (en laatst) een tekst van Turel in het Nederlands verscheen. Nu verschijnt eindelijk het boek over Turel waar Arjen Mulder toen al van droomde, maar dat iets meer tijd om te schrijven kostte dan hij indertijd verwachtte. Ter gelegenheid van de publicatie van De successtaker, Adrien Turel en de wortels van de creativiteit zullen Geert Lovink en Arjen Mulder een re-enactment opvoeren van het gesprek uit 1994.

Arjen Mulder is bioloog en essayist. Hij publiceerde een reeks boeken, zowel onder eigen naam als in samenwerking met anderen zoals Bilwet en V2_, waarin hij steeds de invloed van een bepaald technisch medium op onze ervaring van de wereld en op onze intiemste gevoelens analyseert. Zijn essayistische aanpak oogstte lof in binnen- en buitenland. Zijn voorlaatste boek was het veelgeprezen Wat is leven?