Nieuwe uitgave

De Toekomst

Redactie, geplaatst op 24 november 2017


De MatchBoox collectors’ edition De Toekomst, een luxe box met vier handgemaakte miniatuurboekjes: korte verhalen en essays van Hafid Bouazza, Vic van de Reijt , Pieter Steinz  en Hans Dorrestijn samengesteld en geïllustreerd door literair tekenaar Elisa Pesapane
Uitgeverij Matchboox gaf Elisa Pesapane carte blanche om vier schrijvers uit te nodigen en het tekenwerk te verzorgen voor een box met een speciaal thema. Als thema koos zij voor ‘De Toekomst’. Deze collectors’ edition bevat nieuwe korte verhalen en essays van Hafid Bouazza, Vic van de Reijt , Pieter Steinz (zijn laatste postume publicatie), Hans Dorrestijn gaf Elisa Pesapane vrije keuze uit zijn oeuvre.

Ze bevatten een advies, een toekomstvisie, soms een wens, of ze bespiegelen het oeuvre van een auteur van wie we iets waardevols kunnen leren; iets wat we mee kunnen nemen in de toekomst. In de twee korte verhalen  en de twee essays vormen tekst en beeld samen één geheel. Elisa Pesapane tekende ook portretten van de auteurs, die als verteller, toeschouwer en figurant meelopen in hun eigen verhaal.