Nieuwe uitgave

De vreselijke vriendinnen van mijn moeder

Redactie, geplaatst op 21 maart 2019

De jaren ’70 leken in tal van opzichten radicaal. Dat geldt ook binnen de feministische beweging. Martine van Rooijen, dochter van die tijd, schreef een boek over de geschiedenis van het vrouwenhuis onder de veelzeggende titel De vreselijke vriendinnen van mijn moeder.

Voorjaar 1975 stapte moeder Margot het pas geopende vrouwenhuis in Groningen binnen. Ze was opgevoed tot moeder en huisvrouw, dus trouwde ze, kreeg kinderen, sleet haar dagen tussen vier muren en raakte in een steeds groter isolement. De stap naar het vrouwenhuis verbeterde haar leven ingrijpend, ook al moest dochter Martine destijds niet zo veel van de nieuwe vriendinnen hebben.

In dit boek vertelt Martine van Rooijen het verhaal van vrouwenhuis. Jaren van research en tal van interviews liggen ten grondslag aan dit boek. Ook beschrijft ze waar die radicalisering vandaan kwam, en geeft daarnaast aan wat het allemaal opgeleverd heeft. Dat maakt dit boek niet alleen interessant voor iedereen die het meemaakte, maar ook zeker tot een eye-opener voor de jongere generaties.

ISBN 9789054523703 | 148 pagina’s | €19,99

Verschenen bij Uitgeverij Passage.