Nieuwe uitgave

Dierenstad, een plek waar de natuur vrij spel heeft

Redactie, geplaatst op 30 maart 2020


In het prentenboek Dierenstad van uitgeverij BOYCOTT, wordt het verhaal verteld van Nina, een meisje dat toegang heeft tot een geheime stad, die enkel bewoond wordt door dieren en planten. De dieren die er wonen, kijken telkens uit naar de verhalen die ze hen komt vertellen. Apen willen het liefst avonturen horen die zich in de ruimte afspelen en de flamingo’s zijn juist fan van mythes en legendes. Maar één verhaal is de favoriet van alle dieren… en dat is het verhaal over henzelf.

De Spaanse illustrator Joan Negrescolor begon zijn professionele carrière als illustrator in 2008, maar richt de laatste jaren zijn aandacht meer en meer op kinderliteratuur en prentenboeken. In elk van zijn boeken creëert hij een unieke omgeving door zijn voorliefde voor overwegend warme kleuren en disproportionele verhoudingen. Inmiddels heeft hij zes boeken gemaakt, waarvoor hij verschillende onderscheidingen heeft gekregen. Dierenstad heeft meerdere prijzen ontvangen, o.a. de White Ravens award van 2017.

Dierenstad  is een van de eerste van in totaal vijf boeken die uitgeverij BOYCOTT het komend half jaar gaat uitgeven, waarin de hoofdpersonages meisjes zijn. In tegenstelling tot de geijkte verhalen, waarin meisjes prinsessen zijn, publiceert BOYCOTT boeken waarin zij o.a. een fantastische kunstschilder, een geniale detective als superheldin, een avonturier en een natuurwetenschapper zijn.

Meer informatie: www.boycottbooks.com/girlhero.