Nieuwe uitgave

Dutch Art in Detail

Redactie, geplaatst op 9 december 2014

Dutch Art in Detail
Het monumentale Dutch Art in Detail is een overzicht van 700 jaar Nederlandse kunst in 100 kunstwerken in maar liefst 816 pagina’s, in een prachtige gebonden uitvoering met luxe casette.

Dutch Art in Detail is vooral ook bijzonder omdat directeuren, conservatoren en andere beheerders van kunstcollecties is gevraagd een kunstwerk uit hun eigen collectie te kiezen. De veelal verrassende keuzes zorgen voor een boeiend en spannend overzicht van de Nederlandse kunst door de eeuwen heen. Dutch Art in Detail wordt uitgegeven door Lecturis

Uitgeverij Lecturis is uitgebreid, sinds 1 augustus 2014 is Timmer Art Books onderdeel geworden van de uitgeverij. Het fonds van beide uitgeverijen sloot zo goed bij elkaar aan dat een samenvoeging een logische stap was. Timmer Art Books richt zich voornamelijk op monografieën over hedendaagse tekenaars, schilders en beeldhouwers terwijl de focus van Lecturis voornamelijk ligt op fotografie, design en publicaties bij museale tentoonstellingen. Naast beide fondsen heeft Lecturis dit najaar een nieuwe imprint het licht laten zien onder de naam DATO wat zich richt op (cultuur)historische uitgaven.