Nieuwe uitgave

Een bericht van Uitgeverij Passage

Redactie, geplaatst op 12 maart 2017

Vier nieuwe titels zijn de afgelopen tijd verschenen bij Uitgeverij Passage: De doos van PassageDe Hobbyrock Encyclopedie, jl. en Palet van Groningen.

De doos is KLAARDe doos van Passage
Waarom bescheiden doen met poëzie, dacht Uitgeverij Passage en publiceerde afgelopen jaar dan ook liefst tien dichtbundels gelijktijdig. Die zijn los te koop, maar ook verzameld in een bijzonder fraaie cassette getiteld ‘De doos van Passage’.

In De doos van Passage zit een bloemlezing hekeldichten, het debuut van Pauline Sparreboom en nieuwe bundels van Daniël Dee, Paul Gellings, Karel ten Haaf. Renée Luth, Ronald Ohlsen, Diana Ozon, Irene Wiersma en Willem Jan van Wijk. De dichters en de doos zijn op tournee geweest door het land.

Omslag Hobbyrock def 2-page-001De Hobbyrock Encyclopedie
De Stichting Hobbyrock verzorgt filmpjes, cd’s en een tijdschrift voor de allround-denker. Tot het gezelschap behoren onder anderen Meindert Talma, Nyk de Vries en het fenomeen dat zich Kesanova noemt. De leden van het gezelschap hebben overal verstand van, en hebben nu een handboek vol subjectieve kennis uitgebracht onder de titel De Grote Dikke Hobbyrock Encyclopedie, Deel 1, ABC.

Dit is een boek voor de liefhebbers van absurdistische humor à la Monty Python en Jiskefet. Dit dikke, rijk geïllustreerde naslagwerk behandelt meer dan 350 onderwerpen. Deze onderwerpen maken de lezer enthousiast voor een wereld die ook de zijne kan worden. 

Anjet Daanje -JL_DEFRoman vol hedendaagse geschiedenis
Waar was je toen John Lennon werd vermoord, of toen een vliegtuig in de Bijlmer neerstortte, of toen de Berlijnse Muur viel? Anjet Daanje kiest een aantal belangwekkende data uit de hedendaagse geschiedenis waarop ze haar verhaal laat spelen. In deze familiegeschiedenis zet ze de vraag centraal hoe je het verleden kun vertellen, en hoe dat steeds ook weer verandert. Het verleden blijkt net zo veranderlijk en onzeker als de toekomst.

Een neef en een nicht groeien tegenover elkaar in een dorp op. Zij onderhouden een levenslange vriendschap. In hun familiegeschiedenis speelt zich steeds op een bepaalde dag iets veelomvattends af. Die dingen bepalen hun levensloop, met dramatische gevolgen.

In een schrijfstijl die het midden houdt tussen spreektaal en poëzie weeft Anjet Daanje op ingenieuze wijzen heden en verleden, kleine en grote gebeurtenissen dooreen tot deze zeer indrukwekkende roman. De titel jl staat zowel voor jongstleden al voor de initialen van het nichtje: Juno Linnaarts.

PALET OMSLAGAlles over Groningen
Van schilder, schrijvers en sporters, van Euroborg tot Eurosonic, van Groninger Museum tot het hoofdkantoor van de Gasunie, van een toilet van Rem Koolhaas tot de Martinitoren, van Aletta Jacobs tot Hendrik Werkman, van ranja tot Bosatlas: Palet van Groningen is een boek bomvol smakelijk gepresenteerde informatie over de stad Groningen.

Palet van Groningen presenteert ruim 220 hoogtepunten van de stad Groningen op de gebied van geschiedenis, kunst en cultuur. De rijkdom die de stad herbergt en die uit de stad voorkomt wordt hier in alfabetisch gerangschikte verhalen verteld, waarbij elk verhaal ook nog een zijlijn kent. Rijk geïllustreerd.