Nieuwe uitgave

Escher en Boris Vian bij de Nederlandse Academie voor ‘Patafysica

Redactie, geplaatst op 17 november 2019


Het afgelopen jaar zijn er twee in het oog springende publicaties verschenen bij de Nederlandse Academie voor ‘Patafysica: M.C. Escher OE, Satraap van het Collège de ’Pataphysique en Denkbeeldige studie over Nederland door Boris Vian.

M.C. Escher OE, Satraap van het Collège de ’Pataphysique
Bevat de volledige historie over hoe het Franse Collège de ’Pataphysique Escher ontdekte en hoe ze hem aan het einde van zijn leven geëerd hebben, iets waar Escher zelf zeer verguld mee was. Interessant detail: de erven van Escher hebben altijd ontkend dat er contact is geweest met het Collège. Leuke vondst, opgenomen in deze publicatie: het briefje dat Escher schreef aan drs. P, met wie hij bevriend was, over wat het Collège de Pataphysique over hem geschreven had.
Auteur: Han Severins OVP. 24pp. Oplage 200. €10 (nog slechts Zéér Beperkt voorradig!).

Denkbeeldige studie over Nederland door Boris Vian
Bevat een uitgebreid overzicht van wat er tussen 1948 en 2019 in het Nederlandse taalgebied van en over Boris Vian is gepubliceerd. Plus alle andere, min of meer vergezochte verbanden tussen Nederland en Boris Vian (Philips!). En wat Wierd Duk en Bobbejaan Schoepen daarmee te maken hebben. Bevat de foto’s die Emiel van Moerkerken op 1 januari 1954 in Parijs van Vian maakte en die niet eerder werden gepubliceerd. En wat een goede timing: op 10 maart 2020 is het honderd jaar geleden dat Boris Vian werd geboren.
Auteur: ir. H.H. Spoorenberg OCS. 100pp (fullcolour). Oplage 300. €20.

Beide uitgaven zijn verkrijgbaar tijdens de Beurs van Bijzondere Uitgevers, bij de stand van de Nederlandse Academie voor ‘Patafysica.