Nieuwe uitgave

FURORE #24: Beatles Issue

Redactie, geplaatst op 13 november 2018

In december verschijnt FURORE met een unieke, extra dikke Beatles-special.

In 1963 verscheen de EP Twist and Shout van The Beatles met een revolutionaire coverfoto: op een bouwval springen vier vlot geklede jongeren, blakend van energie. Maar wáár sprongen de Fab Four? Wannéér sprongen de Fab Four? En ook: Waar stond de mysterieuze fotograaf Fiona Adams? André Barreau (van The Bootleg Beatles) zocht – exclusief voor FURORE #24 – alles uit.

In juni 1964 maakten John, Paul, George en Jimmie de legendarische tocht met rondvaartboot Jan van Galen door de Amsterdamse grachten. In The Beatles in Holland (2014) deden Lucas Ligtenberg en Piet Schreuders daarvan verslag, maar FURORE #24 komt met nog meer details: wie organiseerde het allemaal, welke fans sprongen er in het water en wie slaagden erin op de boot van de Beatles te springen?

FURORE #24 biedt meer in deze unieke, extra dikke Beatles-special. Beatles-biograaf Mark Lewisohn beschrijft welke bescheiden baantjes John, Paul, George en Ringo hadden voordat ze uiteindelijk als muzikant doorbraken, Mark Lewisohn en Piet Schreuders reconstrueren stap voor stap de bekende fotosessie van The Beatles in ouderwetse badpakken in Westen-super-Mare, Har van Fulpen analyseert de handtekeningen van The Beatles, Adam Smith vertelt over zijn speurwerk naar Beatles-plekken in Londen, een grondige analyse van de posters van Mr. Kite en het vermaande White Album en Bart van Poppel vertelt hoe hij het nummer ‘Revolution 9’ wist te reconstrueren voor The Analogues.

Engelstalig | 116 pagina’s | €16,95

FURORE #24 zal vanaf ca. 8 december verkrijgbaar zijn op www.furoremagazine.com