Nieuwe uitgave

Geert Lap: Specific Objects

Redactie, geplaatst op 19 mei 2019

Ter gelegenheid van de grote overzichtstentoonstelling Geert Lap: Specific Objects in Design Museum Den Bosch, publiceert nai010 uitgevers het eerste complete standaardwerk over een van de belangrijkste naoorlogse keramische kunstenaars ter wereld.

Dit boek is het resultaat van een uniek fotoproject. Erik en Petra Hesmerg reisden jarenlang de wereld over om de werken van Geert Lap vast te leggen en kregen daarbij exclusieve toegang tot de interieurs van privéverzamelaars. De foto’s getuigen van de diverse en soms verbazingwekkende combinaties waarin zij het werk van Lap thuis exposeren. Daarnaast toont Geert Lap – Specific Objects in paginagrote foto’s met bijzonder veel oog voor detail hoe het oeuvre van Lap is opgenomen in de grote Nederlandse museumcollecties.

Titus M. Eliëns kreeg toegang tot het privéarchief van de kunstenaar en geeft met zijn biografische verhandeling een indringende inkijk in het leven en werk van deze perfectionist pur sang, die zijn leven wijdde aan het vervolmaken van de keramische vorm. Invloedrijke figuren uit de wereld van de internationale keramiek, onder wie met name Benno Premsela en Garth Clark, groeiden uit tot pleitbezorgers van het kleurrijke en verstilde werk van Geert Lap.

De speciale editie van Geert Lap: Specific Objects bevat het hardcover boek met speciale schutbladen die overeenkomen met de luxe casette, in de kleur ‘Baby Nail’ roze. Daarnaast bevat de set een facsimile van een prachtig ingekleurde schets van de nooit uitgevoerde Inside serie, daterend van omstreeks 1988. Een unieke toevoeging aan deze speciale editie is de hoge kwaliteit C-Print (ca. 23x29cm) van een ‘Baby Nail’ roze schaal (1984) uit de collectie van Design Museum Den Bosch, gefotografeerd en gesigneerd door Erik en Petra Hesmerg. Een maximaal aantal van 250 exemplaren zal worden geproduceerd, elk met een uniek nummer.

Geert Lap – Specific Objects: ISBN 978-94-6208-511-4 | 272 pagina’s | €49,95

Speciale editie: ISBN 978-94-6208-515-2 | 272 pagina’s | €149,-

Verschenen bij nai010 uitgevers.