Nieuwe uitgave

Getekend Syrië / Cartooning Syria

Redactie, geplaatst op 22 april 2017


Cartooning Syria
is een unieke tentoonstelling van het werk van 28 Syrische cartoonisten en tekenaars in Arti et Amicitiae in Amsterdam van 22 april t/m 21 mei, georganiseerd door de stichting Syrian Dreams. De politieke cartoons becommentariëren de complexe en mensonterende situatie in Syrië op verontwaardigde, cynische en spottende wijze. Op de tentoonstelling zijn ook cartoons van bekende Nederlandse, Vlaamse en Noorse tekenaars over Syrië te zien.

De meeste Syrische cartoonisten waren na het begin gewelddadigheden in 2011 gedwongen hun land te ontvluchten en wonen verspreid over de hele wereld. Tijdens Cartooning Syria komen ze voor het eerst met hun werk weer samen.

Bij de expositie verschijnt het boek Cartooning Syria bij uitgever Jurgen Maas.
Naast 112 cartoons van Syrische cartoonisten (een aantal nog woonachtig in Syrië) tref je in Cartooning Syria ook werk aan van Joep Bertrams, Jos Collignon, Gal, Roar Hagen, Tom Janssen, Lectrr, Tjeerd Royaards, Bas van der Schot en Willem. Cartooning Syria bevat tevens bijdragen van samensteller Ronald Bos, Theo de Feyter, Gert Jan Pos, Joost Pollmann en Roel Daenen.