Nieuwe uitgave

Herinneringen aan een verloren wereld

Redactie, geplaatst op 6 november 2018

Herinneringen aan een verloren wereld speelt zich af in de jaren tachtig in Parijs. Het appartement waar Alba en haar zus opgroeiden was een centrum van literaire en artistieke prestaties.

Samuel Beckett was haar peetoom, haar vader was de schilder Avigdor Arikha, haar moeder is de dichter Anne Atik.

Alba’s memoires spelen zich af tegen de herinneringen van haar Joodse familie, herinneringen van oorlog en ballingschap en de altijd aanwezige echo’s van de holocaust. Ondertussen probeert ze zich als opgroeiende tiener halsstarrig te ontworstelen aan haar afkomst.

Alba Arikha werd geboren en getogen in Parijs en groeide op in een artistiek gezin. Ze studeerde vele jaren piano voordat ze zich tot het schrijven wendde. Ze heeft inmiddels vier boeken geschreven en is in vijf talen vertaald. Als singer-songwriter trad ze op in Parijs en Londen en maakte ze twee CD’s: ‘Si j’ai aimé’ en ‘Dans les rues de Paris’. Haar derde boek, Herinneringen aan een verloren wereld, werd in The New Yorker geselecteerd als een van de beste boeken van 2012.

‘Geschreven in beknopte, pointillistische zinnen – alsof elke zin een beetje verf is. De opeenstapeling van deze kleine verfstreken vormt een rijk en volledig portret van het innerlijke leven van een jonge vrouw. Ik las het in één keer uit – niet in staat om te stoppen.’ – Paul Auster

ISBN: 9789492068200 | Vertaald door Martijn Couwenhoven | €18,50

Meer informatie over dit boek via de website van Uitgeverij Oevers.