Nieuwe uitgave

Het Paleis van Typografisch Metselwerk

Redactie, geplaatst op 21 september 2018


Het Paleis van Typografisch Metselwerk is gewijd aan de pracht en diversiteit van de grafische talen. Dit imaginaire gebouw dient als een speculatief platform voor grafisch ontwerp. Het presenteert de professie in een interdisciplinaire cultuurhistorische context en stelt een nieuwe theorie van het vak voor.

Ga mee op een wonderlijke rondleiding die je langs meer dan 360 ‘tentoongestelde objecten’ voert. Een tocht door negen stadia: de afdelingen Teken, Symbool en Ornament; Constructie, Poëtica en Spel; Orde, Ambacht en Praktijk.

Filosoof en schrijver Dirk van Weelden is je gids, geeft zijn reflecties op de tentoongestelde voorwerpen en stelt je voor aan de mensen die we ontmoeten als we een ruimte binnenkomen: Juan Luis Blanco, Nejc Prah, Hansje van Halem en Mienke Simon Thomas, Tony Côme, Fanette Mellier, Studio Moniker, Matthijs van Boxsel, Daniel Wiesmann, Harmen Liemburg, Julius Vermeulen en Els Kuijpers.

Het Engelstalige boek, ontworpen door Esther de Vries, gedrukt door ArtLibro | Coers & Roest, telt 348 pagina’s, meet 21,5 x 29,7 cm en is te koop voor € 42,-. Onder andere te bestellen bij Spector Books.