Nieuwe uitgave

High Society

Redactie, geplaatst op 15 maart 2018

Het Rijksmuseum viert de voltooide restauratie van twee prachtige portretten van Rembrandt van Rijn, de uitbundig geklede Marten Soolmans en Oopjen Coppit. Dit vieren ze met een uitgebreide tentoonstelling gewijd aan levensgrote portretten van de welgestelde hogere stand.

Door de eeuwen heen hebben machtige monarchen, excentrieke aristocraten en fabelachtig rijke burgers portretten van zichzelf gemaakt in al hun pracht. Bij voorkeur ‘levensgrote, staande portretten door ’s werelds beroemdste schilders.

Dit boek presenteert uitzonderlijke levensgrote staande portretten van de grote meesters, waaronder Lucas Cranach de Oude, Anthony van Dyck, Frans Hals, Claude Monet, Edvard Munch, Rembrandt van Rijn en Diego Velázquez. De curator van het Rijksmuseum, Jonathan Bikker, beschrijft de geschiedenis, vorm en functie van deze portretten en geeft een biografie met veel sappige roddels over de zittenden, en in dit geval vaak staanden.

Het boek bevat de prachtige portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit die onlangs zijn verworven door het Rijksmuseum en het Louvre.


Rembrandt van Rijn, ‘Portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit,’ 1634. Olieverf op doek, staande rechthoek 207 x 132 cm. Rijksmuseum, Amsterdam. [afbeelding overgenomen van https://www.rijksmuseum.nl/nl/marten-en-oopjen]

ISBN 978-94-6208-426-1
Tekst: Jonathan Bikker | Design: Irma Boom
Paperback | 22 x 30 cm | 136 pagina’s
Uitgever: Rijksmuseum Amsterdam
Onder andere te koop bij dit webadres van Nai010 Uitgevers