Nieuwe uitgave

Ik zie je zo graag

Redactie, geplaatst op 11 april 2019

Ik zie je zo graag is het zevende en misschien wel mooiste uit de reeks succesvolle poëtische kunstalbums van Wouter Stips. Het verschijnt ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag.

De speelse kunst van Stips wordt vaak vergeleken met die van de Cobrabeweging, maar is meer gelaagd door de combinatie van tekst en beeld. Tegelijk is ook in zijn wondere wereld alles mogelijk: vliegende vissen, vrouwen en mannen met twee gezichten, dansende hondjes en engelen met tien vleugels. Zelf zegt hij daarover: ’Ik schilder wat ik zelf graag zou willen dromen; landschappen en voorstellingen waarin mensen en dieren elkaar ontmoeten, met elkaar spelen, niet gehinderd door welke beperking dan ook. In mijn schilderijen moet alles kunnen, zoals dat ook kan in de nog vrije, ongebreidelde geest van een kind. Ik denk niet na over wat ik schilder. Het komt op zoals een droom opkomt. Het zijn ideeën en gedachten die ik vormgeef, het is als dichten, maar dan met kleuren, vlakken en lijnen.’

In Ik zie je zo graag neemt Wouter Stips je in schilderijen en gedichten mee door alle stadia van ons leven, dat heel veel vreugde biedt, maar soms moeten we daar wel wat moeite voor doen. Zijn beelden en teksten zijn vrolijk, ontroerend, stemmen soms melancholiek, maar raken ons altijd direct in het hart.

Tentoonstelling
Van 14 april t/m 8 juni is er in Slot Zeist een jubileumtentoonstelling van Wouter Stips, eveneens met als titel Ik zie je zo graag.

Op 14 april, om 15.00 uur, wordt bij de opening van de tentoonstelling ook het boek gepresenteerd. Opening en boekpresentatie worden verricht door o.a. Vincent Mentzel, Cesar Zuiderwijk en het 75 vrouwen tellende koor de Tobin Singing Society (zij zingen vanaf 14.30 uur).

Het adres: Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist. Indien u bij de opening en boekpresentatie aanwezig wilt zijn, graag uw komst melden via culturelevleugelslot@zeist.nl of info@lecturis.nl.

ISBN 978-94-6226-311-6 | 112 pagina’s | € 30,-

Verschenen bij Uitgeverij Lecturis.