Nieuwe uitgave

In het licht

Redactie, geplaatst op 3 maart 2019

 

In het licht gaat in op de betekenis van fotografie in het dagelijks leven en onderzoekt hoe je je tot foto’s en fotografie kunt verhouden. Wat doet fotografie met ons, in de dagelijkse beeldenstroom? Is een foto bijvoorbeeld een herinnering, zoals Facebook het noemt? In tientallen korte verhalen schetst In het licht een opgewekt en hier en daar betoverend beeld van de onzinnige, maar ook fascinerende wereld waarin we ons bewegen.

In het boek komen op een prikkelende manier denkers, schrijvers en fotografen aan de orde die zich op hun eigen manier met beeld en fotografie hebben bezig gehouden, zoals Roland Barthes, Joan Fontcuberta en Martin Parr. Daarnaast bevat de bundel verhalen over dada, Bauhaus en een aantal schrijvers en kunstenaars, afgewisseld met stukken die heel andere dingen tot onderwerp hebben zoals de Eiffeltoren, naaktslakken of in de zon kijken. Een aantal bijzondere gevonden foto’s en ‘gevonden situaties’ vormt het beeldmateriaal waarin een onherroepelijke literaire kracht schuilt.

Over de auteur
Ilona Verhoeven werd in 1974 in Amsterdam geboren. Ze studeerde Kunstgeschiedenis en Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam en Wenen. Thans woont en werkt ze in Berlijn. Haar bundel Voor de eerlijke vinder uit 2012, waarin ook collages van de auteur zijn opgenomen, werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs voor het beste literaire debuut. Fiets onder de waterspiegel, verhalen en foto’s uit de werkelijkheid, inspireerde zowel liefhebbers van literatuur als van fotografie, en beleefde een tweede druk. In het licht is mede mogelijk gemaakt door een projectsubsidie van het Nederlands Letterenfonds.

ISBN 978-90-6265-635-6 | 226 pagina’s | €19,50

Dit boek is verschenen bij Uitgeverij In de Knipscheer.

Boekteaser ‘In het Licht’