Nieuwe uitgave

Jim Ricks – ALIEN INVADER SUPER BABY, SYNCHROMATERIALISM (VI)

Redactie, geplaatst op 16 februari 2018

One thing will always lead to another.

Kunstenaar Jim Ricks zijn synchronische sequens aan beelden of objecten rusten op de mogelijkheid om visueel politiek en/of esthetiek en/of geschiedenis en/of filosofie los van elkaar te verbinden. Zijn formele queeste, gebaseerd op empirisch en praktijkgericht onderzoek van onze visuele cultuur, zet aan tot identificatie met culturele migratie.

In zijn serie ‘Synchromaterialism,’ waarvan dit boek het zesde deel is, onthult Ricks op visuele wijze de onontkoombaarheid van migratiepolitiek als natuurlijk aan ons menselijk bestaan weergegeven in visuele cultuur; via de perceptie en reorganisatie van het alledaagse.

Hij doet dit in een boekformaat – als exhibitie methode – om zo het onverwachte organische van het synchromaterialistische aan ons te tonen. Dit boek strekt de definitie van een boek. Het bevat een tal van verwijzingen naar de hedendaagse visuele cultuur; bevat voetnoten in de vorm van stikkers, krantenartikelen, pamfletten, kookboek-excerpten, kleurplaten, boekverwijzingen, en een boek in een boek met toelichting en kunstwerken van designcriticus Max Bruinsma- die de synchromaterialistische methode uitlegt.

What goes around comes around.

________________________________________________________________________

Uitgever: Onomatopee
Prijs: € 23,00
Te verkrijgen via Onomatopee

ISBN 9789491677755
153 x 215 mm / 6 x 8,5 inch portrait
136 pages, full color, over 200 images.

Credits:
Producer, curator and editor: Freek Lomme
Graphic design: Gabriela Baka
Made possible with the support of the Mondriaan Fund and the municipality of Eindhoven