Nieuwe uitgave

Kimchi Beach

Redactie, geplaatst op 14 april 2019

Tijdens zijn eerst fotoproject in Zuid-Korea in 2011 ontmoette Willem van den Hoed zijn toekomstige vrouw. Twee jaar later verhuisde hij naar Seoel. Het typisch Koreaanse Hyundaiappartement waarin ze vier jaar woonden fungeerde als een culturele camera obscura.Kimchi Beach is een persoonlijk verslag van het dagelijks leven in de dynamische metropool en biedt een passant en uniek inzicht in de manier waarop Van den Hoeds kunstwerken tot stand komen.

Kimchi Beach is met zijn haast dromerige, korte schetsen van het leven in de elfde economie van de wereld een fascinerend en origineel verslag van hoe kunstenaar en fotograaf Willem van den Hoed probeert te aarden in de Zuid-Koreaanse metropool Seoul. De persoonlijke zoektocht, gecombineerd met scherpe observaties over de Koreaanse cultuur en samenleving, maken dit een van de interessantste Nederlandstalige werken over het moderne Zuid-Korea.’ – Jeroen Visser, Zuid-Korea-correspondent voor de Volkskrant.

Willem van den Hoed (1965) studeerde Bouwkunde in Delft. Hij werkte als illustrator en docent en was een aantal jaren eigenaar van een architectenbureau. Rond de eeuwwisseling betekende de introductie van de digitale camera het einde van het architectenbureau en de start van zijn werk als fotograaf. De digitale fotografie stelde hem in staat om met grote verzamelingen fotografische details, op groot formaat, architectonische composities te schilderen. Deze zijn te zien in het boek Coming Home (2018).

ISBN 978-94-6226-325-3 | 192 pagina’s | €18,50

Verschenen bij Uitgeverij Lecturis.