Nieuwe uitgave

Koenraad Tinel – TVERTREK: het ultieme tafelboek

Redactie, geplaatst op 7 februari 2018


Met TVERTREK (een samentrekking van ’t en vertrek, het Vlaamse equivalent voor ‘het toilet’) van beeldend kunstenaar Koenraad Tinel (o.a. Honger!) presenteert Ekstreem het tafelboek der tafelboeken. Uit de honderden tekeningen die Tinel in de loop der jaren maakte van wat meestentijds de intiemste kamer van het huis is, selecteerde hij er honderd voor dit boek. Het ultieme wc-tafelboek met een knipoog.


Maar TVERTREK laat het niet bij tekeningen alleen. Op verzoek van de uitgever ontwierp Koenraad Tinel ook het omslag. Hij maakte dat uit staal, het materiaal waarmee hij het liefste werkt en dat zo kenmerkend is voor zijn oeuvre. Het resultaat: een band van ruim twintig kilo met een met bladgoud bewerkte bronzen wc-pot en twee goudbronzen vliegen, afgewerkt met bladzilver. De band is gevuld met negenennegentig tekeningen geprint op hoogwaardig Museum Etching uit de Digital Fineart Collection van Hahnemühle.

Formaat: 37 x 30 x 37 cm
Gewicht 20 kg
Uitgeverij Ekstreem

Elk exemplaar van TVERTREK onderscheidt zich van de andere door één exclusieve originele gesigneerde tekening. TVERTREK verschijnt in een wereldwijde, eenmalige oplage van drieëndertig genummerde exemplaren.

Bent u geïnteresseerd in dit kunstBoek? Mail naar e-mailadres: info@uitgeverij-ekstreem.nl.