Nieuwe uitgave

Kroonjaar van Geerten Meijsing

Redactie, geplaatst op 16 augustus 2015

Hoc-erat-in-votis-binnenwerk-300x205
Afgelopen 9 augustus werd schrijver Geerten Meijsing 65 jaar. Voor deze gelegenheid stelde hij zijn verjaardagswensen op schrift. Een persoonlijk en informatief document over een van de belangrijkste schrijvers van de afgelopen decennia. Het boekje vormt het tweede deel in de zogenaamde Bordeauxrode Reeks van Hof van Jan, een reeks waarin schrijvers hun wensen vastleggen. Het eerste deel, Privileges van Stendhal, hebben wij eerder besproken.

De titel van Meijsings verjaardagswensen, Hoc erat in votis, verwijst naar een passage van Horatius, waarin deze het verlangen kenbaar maakte naar het bezit van een klein stukje land, met een huis, een tuin, een waterbron en wat bomen.

Het boekje is verrijkt met een linoportret van de jeugdige Geerten Meijsing door Pita Snoeck en is gesigneerd door auteur en kunstenaar. Het verschijnt bij Hof van Jan in een oplage van 180 exemplaren, waarvan 60 gereserveerd zijn voor de Vrieden van de Vorm. In het najaar komen tien gebonden exemplaren van het boekje ter beschikking. Deze exemplaren zijn inmiddels geheel uitverkocht.