Nieuwe uitgave

Kunst in de Heilige Driehoek

Redactie, geplaatst op 9 september 2017


De Heilige Driehoek is een bijzonder gebied in Oosterhout. Het dankt zijn naam aan drie aan elkaar grenzende monumentale kloostercomplexen, omgeven door grote kloostertuinen en -landerijen. Op deze plek wordt de 1ste Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek georganiseerd, die hedendaagse kunst verbindt net het spiritueel en artistiek erfgoed van de Heilige Driehoek.

Thema van de 1ste Biënnale is ‘liefde’ en talrijke kunstenaars – schilders, beeldhouwers, fotografen, ontwerpers – die in hun werk religie of spiritualiteit als rode draad hebben, zijn door curator Guus van den Hout gevraagd een bijdrage te leveren, vaak in de vorm van nieuw werk.

Het boek dat ter gelegenheid van de Biënnale verschijnt is een staalkaart van actuele, door religie en spiritualiteit gedreven kunst. Om die reden is het niet alleen voor de bezoeker interessant, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in actuele kunst waarin wordt gezocht naar verdieping.

Deelnemende kunstenaars:
Aziz Bekkaoui, Caspar Berger, Marieke Bolhuis, Moreno Bondi, Krien Clevis, Patrizia Comand, dré didderiëns, Sam Drukker, Frans Franciscus, Franciscus & Franciscus, Athar Jaber, Huub en Adelheid Kortekaas, Robin Kolleman, Judith Krebbekx, Jago Moons, Spank Moons, Elisa Pesapane, Ruudt Peters, Michael Petry, Carolein Smit, Bernardien Sternheim, René van Tol, Tijmen van Tol, Hansa Versteeg, Reinoud van Vught, Heidi Wallheimer.

Kunst in de Heilige Driehoek. Liefde. De 1ste Biënnale wordt uitgegeven door Lecturis. Redactie door Cock Gorisse en Marjon Takken, hoofdredactie door Guus van den Hout en voor de vormgeving tekende Hansa Versteeg.