Nieuwe uitgave

Maarten Baas: Hide & Seek

Redactie, geplaatst op 11 februari 2017

MaartenBaasCoverVoorKl
Baas is bekend geworden met zijn serie Smoke waarmee hij in 2002 afstudeerde. Andere bekende werken zijn de Clay-serie, die in 2016 zijn tienjarig jubileum had, en de Grandfather Clock in het Rijksmuseum. In 2016 werd de speciale Schipholklok onthuld.

In het werk van Maarten Baas zijn thema’s als tijd, melancholie en vergankelijkheid een constante. Daarnaast speelt de ontwerper met zijn rol, de ontwerper als performer en de marketing van design in het algemeen. Hij beweegt zich tussen verschillende disciplines, wat in veel exposities tot uiting komt. Ook in dit boek zijn samenwerkingen te zien met theatermakers, architecten en beeldend kunstenaars. Zo schreef Ingmar Heytze gedichten gebaseerd op zijn collecties en werd er gewerkt met fotografen als Erwin Olaf en Anton Corbijn. Ook met teksten van Lidewij Edelkoort, Wim Pijbes en Jan Tromp.

Dit boek is het eerste grote overzichtsboek van het werk van een van ’s werelds toonaangevende ontwerpers, uitgegeven door Lecturis. Het Groninger Museum presenteert de grote overzichtstentoonstelling van Maarten Baas die opent op 18 februari en duurt t/m 24 september.