Nieuwe uitgave

Marta & ik – De bonte fantasiewereld van Marta is grenzeloos

Redactie, geplaatst op 14 april 2020


Marta & ik
vertelt het verhaal over een ongewone vriendschap die de grenzen van de realiteit overschrijdt. Met behulp van hun uitzonderlijke beeldtaal, stelt Illustratie-duo It’s Raining Elephants de kleurrijke fantasiewereld van Marta tegenover de rigide zwart-wit wereld van de realiteit. In het boek komt Marta’s verbeelding tot leven als de prachtige leeuw die zij heeft geschilderd uit het doek stapt. Al gauw blijkt de slaapkamer van Marta te klein voor hen beide, dus zit er niets anders op dan hun wereld wat groter te maken. Met de staart van de leeuw tekent Marta een fantastisch universum, waar ze samen de gekste avonturen beleven.

It’s Raining Elephants is een illustratiestudio uit Luzern, Zwitserland bestaande uit Evelyne Laube and Nina Wehrle. Sinds 2008 ontwikkelen ze samen geïllustreerde boeken, live visuals en illustraties voor diverse toepassingen. Met hun werk hebben ze inmiddels talloze prijzen gewonnen, waaronder de Fundación SM International Award op de Bologna Children’s Book Fair.

Marta & ik is een van de eerste van in totaal vijf boeken die uitgeverij BOYCOTT het komend half jaar gaat uitgeven, waarin de hoofdpersonages meisjes zijn. In tegenstelling tot de geijkte verhalen, waarin meisjes prinsessen zijn, publiceert BOYCOTT boeken waarin zij o.a. een fantastische kunstschilder, een geniale detective als superheldin, een avonturier en een natuurwetenschapper zijn.

Meer informatie: www.boycottbooks.com/girlhero.