Nieuwe uitgave

Mihail Sebastian – Vrouwen

Redactie, geplaatst op 8 juni 2018

Mihail Sebastian (1907-1945) was in Roemenië een van de succesvolste schrijvers uit het interbellum, zowel met zijn romans als zijn toneelstukken. Het was echter pas na de val van het communisme dat zijn werk aan een internationale zegetocht is begonnen.
Met Vrouwen maakte Sebastian in 1933 zijn debuut als romancier. In wezen bestaat het boek uit vier novellen die hun eenheid vinden in hetzelfde hoofdpersonage dat als jongeling de vrouw en de erotiek ontdekt. Vrouwen is de eerste roman van Mihail Sebastian die in het Nederlands verschijnt.

“Vrouwen” bestaat eigenlijk uit 4 romans, waarin de vrouwelijkheid blootgelegd wordt en in verschillende vormen verschijnt. Alle vier de korte verhalen hebben het gemeenschappelijke karakter van Stefan Valeriu, de enige brug tussen hen.

Arthur Miller: ‘Zijn proza had door Tsjechov kunnen zijn geschreven – dezelfde ingetogenheid, openheid en scherpzinnigheid in de waarneming. Hier staan we voor een leven en een absurde dood die ons nog lang in de ban zullen houden.’

Vertaling: Jan H. Mysjkin
144 pagina’s
ISBN 978 90 78627 48 7
Prijs: € 20,40

Dit boek is te verkrijgen bij deze pagina van Uitgeverij Vleugels.