Nieuwe uitgave

New Dutch Views

Redactie, geplaatst op 13 juni 2019

De serie New Dutch Views begon als het afstudeerproject van Marwan Bassiouni aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag en heeft zich sindsdien verder ontwikkeld. Nu krijgt het een vervolg in de vorm van een boek met veel nieuwe foto’s en autobiografische reflecties en een tentoonstelling in het Fotomuseum Den Haag.

Voor New Dutch Views trok Bassiouni door polders, langs industrieterreinen, dorpjes, binnensteden en buitenwijken om het Nederlandse landschap te fotograferen vanuit de moskee. Het resultaat is een krachtige visuele ervaring, een verbeelding van identiteit, samenleven en de representatie van de islam in de Westerse cultuur. New Dutch Views is ook een antwoord op de negatieve aandacht voor de islam door het tonen van het perspectief van Nederlandse moslims.

De haarscherpe beelden tonen naast typische moskee-elementen zaken die sinds jaar en dag bij het Nederlandse interieur horen: vierkante ramen, baksteen, een radiator. De foto’s laten zien dat er een nieuwe Westers-islamitische identiteit aan het ontstaan is.

ISBN 9789462263307 | 64 pagina’s | 30,00

Verschenen bij Uitgeverij Lecturis.