Nieuwe uitgave

Ode aan de kleinste musea van Nederland

Redactie, geplaatst op 3 april 2019

Nederland kent talloze piepkleine musea. Soms zijn ze niet groter dan de huiskamer van de eigenaar. Wie kent het Museum Electro- Radio-Nostalgie, Jannie’s Koeienmuseum, het Zandlopermuseum of het Nederlands Dakpannen Museum?

Fotograaf Maartje ter Horst (1990) raakte gefascineerd door de kleinste musea van Nederland én hun eigenaren. Wie zijn de mensen die deze bijzondere plekken mogelijk maken? Ze bezocht 22 kleurrijke musea, verdeeld over alle provincies, en bracht de plekken en de mensen
erachter ontroerend in beeld. De verhalen van de museumeigenaren zijn met humor, maar ook met groot respect opgetekend. Samen met de foto’s vormen ze een ode aan de mensen die hun tijd, geld en energie steken in hun passie, die ze zo graag met ons willen delen.

Behalve een prachtig en hartverwarmend fotoboek is Ode aan de kleinste musea van Nederland een oproep om eens een minimuseum te bezoeken. Want hoewel je ze niet vindt in hippe stadsgidsen en je makkelijk aan ze voorbij loopt, zit Nederland er vol mee. Niet alleen hun collecties, maar ook de eigenaren zouden weleens je hart kunnen stelen.

Verschenen bij Uitgeverij Lecturis.

Het boek zal op vrijdag 5 april van 16.00 tot 18.00 worden gepresenteerd bij Bureau Weesperzijde, Weesperzijde 94 in Amsterdam. Uw komst graag bevestigen via info@lecturis.nl.

ISBN 978-94-6226-314 7 | 200 pagina’s | € 30,-