Nieuwe uitgave

Oneindig Zwart

Redactie, geplaatst op 6 september 2018


Oneindig zwart gaat over een expeditie door de Odadahraun lavawoestijn in IJsland. Een gebied zonder wegen, zonder begroeïing. Het bestaat enkel uit zwarte lavabrokken met scherpe randen in chaotische formaties en puinvelden. In deze leegte is slechts op één plek water te vinden. Roelant Meijer heeft deze vlakte en bergen te voet in zeven dagen doorkruist. Oneindig zwart is een verslag daarvan:

“Wanneer je loopt, word je een met het landschap. Je kan niet anders. Het landschap is een eigen entiteit die verhalen bevat, en die verhalen van het landschap worden voelbaar onderweg en jij wordt deel van dat landschap. De leegte, de afwezigheid van kleur, biedt ruimte aan bespiegelingen en een intensieve ervaring van het onderweg zijn. Daarin ligt ook de schat verborgen: de schoonheid van kleine details in deze woeste omgeving. In de leegte valt veel te ontdekken.”

Het boek weerspiegelt het zwarte landschap: zo zijn de zwart-wit foto’s gedrukt op grijs papier en zitten er tussenbladen in waar in boekdruk zwarte bodemstructuren op zwart gedrukt zijn.

Inhoud: 51 zwart wit foto’s, 8 kleurenfoto’s, routekaartjes en een dagboek voorzien van gedichten en citaten
192 pagina’s
Nederlandstalig
Hard gebonden
Afmetingen: 12 x 16 cm
Drukwerk: drukkerij Mostert
Boekdruk: Roelant Meijer
Genummerde oplage van 100 stuks: €32,00

Dit boek is te bestellen op: https://www.roelantmeijer.nl/bookshop/oneindig-zwart/