Nieuwe uitgave

Paul Briët: 100 jaar tijdloze architectuur

Redactie, geplaatst op 6 juni 2019

Architect Paul Briët werkte in het bureau van Hanrath te Hilversum. Na de dood van Hanrath zette hij het bureau voort. In de jaren ‘20 tot ‘50 van de vorige eeuw is er veel ontworpen en gebouwd door dit bureau in opdracht van Philips in Eindhoven.

Het boek Paul Briët: 100 jaar tijdloze architectuur documenteert het werk van Briët in Eindhoven en omgeving, in relatie met de ontwikkeling van de stad en de huidige transformatie van verschillende gebouwen. Daarnaast wordt de ontwikkeling van zijn werk in het algemeen belicht.

De architectuur van Paul Briët staat volop in de belangstelling, enerzijds vanuit de hernieuwde interesse voor dit soort historische bebouwing in een zich snel ontwikkelende stad en anderzijds omdat veel van deze gebouwen getransformeerd worden naar een nieuwe functie, waarbij de balans tussen behoud en aanpassing een belangrijk thema is. Dit boek geeft een beeld van beide facetten van zijn werk; de oorspronkelijke kwaliteit en de gerealiseerde transformaties. De kleindochter van Paul Briët, Antoinette Briët, heeft het initiatief genomen voor dit onderzoek. De publicatie in 2019 valt samen met het Briëtjaar in het Noord-Veluwsmuseum te Nunspeet, waar de vader van Paul Briët kunstschilder was.

ISBN 9789462263055 | 176 pagina’s | 27,50

Verschenen bij Uitgeverij Lecturis.