Nieuwe uitgave

Piet Mulder – Schilder van het Betuws landschap

Redactie, geplaatst op 4 juni 2019

In 2019 is het honderd jaar geleden dat de Betuwse schilder Piet Mulder werd geboren. Reden om het beste werk dat hij maakte in een boek bijeen te brengen.

Het is het eerste grote overzicht van de verschillende genres waarin hij uitblonk: zeeschilderijen, aquarellen, ‘spoorwerk’, portretten en naakten. Daarbij ligt de nadruk op werk waarin Piet Mulder een halve eeuw lang zijn naaste omgeving vastlegde: het landelijke gebied tussen de grote rivieren, zijn vrouw Hanna en zijn kinderen. Tekenen en schilderen was als het bijhouden van een dagboek voor hem.

Piet Mulder – Schilder van het Betuws landschap is samengesteld door de kinderen van de schilder, Els (1946) en Reinjan Mulder (1949), beiden zelf werkzaam in de beeldende kunst. De laatste haalt in het boek ook enkele persoonlijke herinneringen op aan zijn vader: hoe hij tijdens fietstochten in de omgeving razendsnel het landschap vastlegde dat hij wilde gaan schilderen, zijn voorkeur voor de herkenbare werkelijkheid en zijn positie binnen de beeldende kunstwereld uit de vorige eeuw.

ISBN: 978 9077767 801 | 160 pagina’s | € 25,00

Verschenen bij De Weideblik.