Nieuwe uitgave

PLOEG + WERK

Redactie, geplaatst op 20 september 2018


Maarten Ploeg (1958-2004) was een multi-talent pur sang. Hij was schilder, popmuzikant, video- en computerkunstenaar. Hij vormde de spil van verscheidene kunstenaarsinitiatieven. Het belang van zijn werk en aanpak is nog steeds een voorbeeld en inspiratiebron voor veel kunstenaars, waaronder ook contemporaine mediakunstenaars.

Op initiatief van de Maarten Ploeg Trust – waarin zijn vrienden en familie zich verenigd hebben – stelde boekontwerper Willem Henri Lucas, tijdens een sabbatical jaar geheel naar eigen inzicht een boek van bijna 500 pagina’s samen, waarvan het overgrote deel met louter afbeeldingen, maar ook met een in het Engels vertaald katern. Na een succesvolle crowdfunding actie is op 13 september een gelimiteerd oplage van 500 exemplaren verschenen.

542 pagina’s | 180x267x37mm | Prijs: €68

Dit boek is te bestellen op: http://www.maartenploeg.nl/av/product/ploeg-werk/

Op 14 oktober, de dag dat Maarten Ploeg 60 jaar zou zijn geworden, vindt PLOEG+WERK+PARTY plaats in Paradiso. Een muzikaal eerbetoon zonder terug te blikken, met bands en artiesten uit de omgeving van Maarten Ploeg. Zowel van toen, als van nu.