Nieuws

Project 100 Meter Poëzie en Meer

Redactie, geplaatst op 21 augustus 2016

In het weekend van 10 en 11 september vindt het evenement “100 Meter Poëzie en Meer” plaats bij boerderij De Weide Blik in Driebergen. Met een expositie op zaterdag en zondag, en een middag vol poëzie, verhalen en muziek op zondag. Verschillende beeldend kunstenaars, dichters, verhalenvertellers en muzikanten doen mee. 

Aanleiding is de Honderd Meter poëzie van Gera Pronk. Gera maakt momenteel, samen met drukkerij Showprint, een 100 meter lang buitenlint, met een doorlopende tekst van meerdere gedichten. Het lint zal worden ‘geweven’ door de boomgaard en de moestuin van de Weide Blik.

Op de Deel is een expositie met het thema “Van letters en spetters” door o.a. Marjoleine van Tol, Geert Zomer, Robert Zwart (fotograaf), Wim van Dijk, Marina Graafland, Brechtje de Boer, Mirjam van Zweeden en Hans Niphuis (gedichten).

Op zondagmiddag zullen op verschillende locaties in- en rondom de boerderij optredens zijn: in de Hooikap, in de Tent, in de Hut, in de Caravan, in de Keet, onder de Notenboom en in de Moestuin.
• Er is muziek van het saxofoontrio, het huiskamerensemble van Aurora en van een smartlappenduo.
• Er zijn voorlees- en poëziesessies, en er is ‘storytelling’, voor volwassenen en voor kinderen. Deelnemers zijn o.a. Gregor Verwijmeren, Olaf Stomp, Riny Sprengers, Simone Hazendonk en Gera Pronk.

Meer informatie op www.deweideblik.com.